Om os

Madsbyparken

Madsbyparken er et af Fredericias smukkeste områder. Et stort grønt areal i det vestlige Fredericia på ca. 80 ha., indeholdende bl.a. den populære familieattraktion, Madsby Legepark. Legeparken er et gratis udendørs legeland med dyrehold, legeplads, tarzanbane og dukketeater.

Madsbyparken er også Fredericia Idrætscenter, et af Danmarks største idrætsanlæg under tag. Der tilbydes alt fra tropisk badeland til fitnesscenter, bowling, kegler, badminton, bordtennis samt en café med et bredt udvalg af lækre menuer.

Endelig kan man opleve Den Historiske Miniby, som er en tro kopi af købstaden Fredericia i år 1849, genskabt i størrelsesforholdet 1:10, absolut et besøg værd.

​Fredericia Idrætscenter

I Fredericia Idrætscenter er der noget for børn og voksne i alle aldre. Vi har et stort udbud af sjove og udfordrende aktiviteter til alle.

Et topmoderne træningscenter på 300 m2 med alt i trænings- og cardiomaskiner, en spinning sal med tilhørende biobike, så du kan spinne, når du har tid. Pæne omklædningsfaciliteter i forbindelse med svømmehallen. Seks moderne idrætshaller, hvor der er mulighed for at spille fodbold, badminton, volleyball, bordtennis og meget mere i ledig haltid. Du kan også besøge Café FIC, som serverer lækre menuer, sandwich og meget mere.

En svømmehal med 1, 3 og 5-meter vipper samt en tilhørende biosauna og et dampbad. I forlængelse af svømmehallen er der et nyrenoveret tropisk badeland med en vandrutsjebane. Her kan du også benytte vores badelandscafé. Et bowling- og keglecenter med 10 moderne bowlingbaner, og mulighed for børnebander, diskolys og god musik. Vi har desuden 8 keglebaner.

Udendørs tilbyder vi to smarte kunstgræsbaner, som kan benyttes hele året rundt. Og en crossfitbane hvor man kan teste og vedligeholde sin styrke og balance.

Madsby Legepark

Et tilbud til hele familien, med fri adgang hele året.

Hygge, leg og oplevelser for alle sanser i trygge rammer er kendetegnende for
området. Med over 350.000 gæster årligt er det områdets største turistattraktion for børnefamilier. Vi tiltrækker gæster fra både nærområdet og resten af Danmark samt udenlandske turister i sommersæsonen.

Der er fri adgang til Legeparken hele året, og sæsonen er fra 1. april til og med uge 42, hvor der dagligt er åbent fra kl. 10.00 for de betalende aktiviteter som ​bådudlejningen, Minigolf, Shoppen/Informationen og Madsbykiosken.

Tag en spændende tur med Madsbytoget, der kører mellem alle faciliteterne i Madsbyparken. Du finder også en stor dyreafdeling med bl.a. fugle i en indendørs og udendørs voiliere, indhegninger med geder, får, heste, æsler, kaniner, og køer.

På hverdage fra midten af maj til slutningen af september, er der 2-3 ugentlige gratis forestillinger i det udendørs dukketeater, eller en eventyrfortælling i Eventyrgrotten. Sommersæsonen byder på forskellige former for gratis børneunderholdning og andre aktivitetsmuligheder.

Den Historiske Miniby

Den Historiske Miniby viser Fredericia købstad i 1849 med de lige gader, og lave huse omkranset af en grøn vold. Alt - huse, gader, voldanlægget og byens areal - er genskabt i størrelsesforholdet 1:10 så præcist som muligt.

Der er omkring 750 huse i Minibyen i dag. Seniorer fra Danske Seniorer, Fredericia, borgerne fra Pro Aktiv og kommunale kræfter sørger for drift, vedligehold, reparationer og nybyggerier. Hvert år bygges/renoveres omkring 60 huse.

Guiderne i Minibyen fortæller historier om husene og livet for borgerne anno 1849.

I 1983 besluttede Fredericia kommune at opføre Den Historiske Miniby. I respekt for det sejrrige udfald den 6. juli 1849 besluttede byrådet, at Den Historiske Miniby skulle afspejle Fredericia købstad i dette år.

Den Historiske Miniby omfatter både Fredericia Fæstning og byen. Voldanlægget blev bygget under Frederik III i 1650’erne. Voldanlægget omfatter på landfronten 7 hele og 2 halve bastioner samt et lavere forsvarsværk ud mod kysten. Hele voldanlægget kan ses i fuld udstrækning i Den Historiske Miniby.