Fredericias historie

Frederik den 3 gav i 1649 ordre om der skulle projekteres en Fæstning ved Lillebælt. Frederiksodde blev valgt efter at der var prøvet flere andre lokationer i området omkring Lillebælts smalleste sted. I 1664 blev navnet ændret til Fredericia.

Det var en grundtanke at en fæstning ikke kunne stå alene, det måtte samtidig være en by med handel, landbrug og søfart. Der blev også projekteret et slot omkranset af kanaler, i tilfælde af at kongen valgte byen som recidens hovedstad.

Fredericia blev projekteret stort uden et skelen til praktiske vanskeligheder. Området var dengang, for en stor dels vedkommende, mose og sump. Så uagtet at der blev lovet skattefrihed og udloddet gratis jordlodder, var det vanskeligt at befolke byen. Derfor blev landsbyerne, Hyby, Hannerup og Ullerup tvangsnedlagt. Gårdenene brudt ned og bygget op igen indenfor voldene, og bønderene blev tvangs forflyttet indenfor voldene i Fredericia.

Selve Voldanlægget og Bastionerne ved Fredericia blev igangsat i 1650. Arbejdet blev udført af 5.000 soldater og fæstebønder, Det har været et kæmpe arbejde, der har krævet mange kræfter, da der udelukkende blev anvendt hjulbører, hakker og spader.

Kommende arrangementer
Lør. d. 01/12 til Tor. d. 20/12

Julestemning og Nisser i Minibyen

Tag hele familien med til Julehygge i Minibyen

Man. d. 03/12 til Ons. d. 19/12

Julestue i Madsby Legepark

Julestue for børnehaver og andre interesserede.

Man. d. 03/12 til Ons. d. 19/12

Julestuen i Minibyen

Julestue for indskolingsklasser og de ældste børnehavebørn

Nyheder
Fredericia Badeland

Sommeråbningstider for svømmehal og badeland

Fredericia Svømmehal og Badeland har åbent hele sommerferien!

Fra den 30. juni til den 12. august har både svømmehal og badeland åbent hver dag fra kl. 10- 18.

Læs mere

FIC har fået ny hjemmeside

Fredericia Idrætscenter har fået ny hjemmeside!

Vi har fået en ny total opdateret hjemmeside, som vi glæder os til at vise jer. I vil få stor glæde af den nye hjemmeside:

Læs mere