Historien bag

Det grønne område mellem Madsby Legepark, Fredericia Idrætscenter og Den Historiske Miniby er formet i den sidste istid, og består for det meste af morænebakker. Der er tidligere fundet spor af bosættelser fra stenalderen i området.

Det kuperede område har igennem årene været brugt som afgræsningsområde for gårdene i området, og blev allerede i 1930'erne foreslået som et rekreativt grønt område. Det var dog først i 1960'erne at planerne blev mere konkrete, hvor man også byggede Fredericia Hallerne (det der i dag er Fredericia Idrætscenter). Med etableringen af en af den lokale fodboldklub (1974) sammen med etableringen af Madsby Legepark og Den Historiske Miniby (1983), var linjen lagt for udviklingen af det grønne område i Madsbyparken.

I dag er landskabet kendetegnet med overdrevet. Det er en efterhånden sjælden landskabstype med åbne græs- og engarealer, hvor der ikke står store træer. Sådanne enge har i årtusinder været brugt som afgræsningsarealer for forskellige slags husdyr. Geder, får og heste har forskellige afgræsningsteknikker og spiser ikke helt det samme vegatation. Denne afveksling bruger vi i dag, til at holde området som overdrev.

En væsentlig del af området er beskyttet natur under §3, som betyder at vi i Madsbyparken har en forpligtigelse til at holde området som et overdrev. Derfor går vores dyr på områderne, og er med til at sørge for en naturlig udvælgelse af flora og insektliv, nøjagtig som man gjorde i "gamle" dage, uden brug af kunstige bekæmpningsmidler.

Kommende arrangementer
Man. d. 06/4 til Man. d. 13/4

Påsken i Madsby Legepark

Påskehygge og aktiviteter for hele familien

Man. d. 06/4

Påskesjov for børn fra 5 - 12 år

Påskesjove aktiviteter for børnene

Tirs. d. 07/4

Kreativt værksted med påsketema

Kreative påskeløjer

Ons. d. 08/4

1 -2 -3 Tril dit æg........

Tril æg og vind en præmie

Nyheder
vinterferie

Vinterferie i Madsby Legepark

Mandag 10.2:
Cafe åben i Hus 3 – kl. 10 – 14 Du kan købe kaffe, varm kakao, varme nudler, lækre muffins og nyde varmen fra den store masseovn

Læs mere
Stolerække i Madpakkehus 1 i Madsby Legepark

Ny madpakkehus i Madsby Legepark

Madsby Legepark etablerer et nyt madpakkehuse, der på forhånd kan reserveres plads i.

Læs mere