Historien bag

Det grønne område mellem Madsby Legepark, Fredericia Idrætscenter og Den Historiske Miniby er formet i den sidste istid, og består for det meste af morænebakker. Der er tidligere fundet spor af bosættelser fra stenalderen i området.

Det kuperede område har igennem årene været brugt som afgræsningsområde for gårdene i området, og blev allerede i 1930'erne foreslået som et rekreativt grønt område. Det var dog først i 1960'erne at planerne blev mere konkrete, hvor man også byggede Fredericia Hallerne (det der i dag er Fredericia Idrætscenter). Med etableringen af en af den lokale fodboldklub (1974) sammen med etableringen af Madsby Legepark og Den Historiske Miniby (1983), var linjen lagt for udviklingen af det grønne område i Madsbyparken.

I dag er landskabet kendetegnet med overdrevet. Det er en efterhånden sjælden landskabstype med åbne græs- og engarealer, hvor der ikke står store træer. Sådanne enge har i årtusinder været brugt som afgræsningsarealer for forskellige slags husdyr. Geder, får og heste har forskellige afgræsningsteknikker og spiser ikke helt det samme vegatation. Denne afveksling bruger vi i dag, til at holde området som overdrev.

En væsentlig del af området er beskyttet natur under §3, som betyder at vi i Madsbyparken har en forpligtigelse til at holde området som et overdrev. Derfor går vores dyr på områderne, og er med til at sørge for en naturlig udvælgelse af flora og insektliv, nøjagtig som man gjorde i "gamle" dage, uden brug af kunstige bekæmpningsmidler.

Nyheder
Stolerække i Madpakkehus 1 i Madsby Legepark

Nyt madpakkehus i Madsby Legepark

Madsby Legepark etablerer et nyt madpakkehuse, der på forhånd kan reserveres plads i.

Læs mere
Fredericia Badeland

Sommeråbningstider for svømmehal og badeland

Fredericia Svømmehal og Badeland har åbent hele sommerferien!

Fra den 30. juni til den 12. august har både svømmehal og badeland åbent hver dag fra kl. 10- 18.

Læs mere